Actueel

TenneT-woordvoerder Eefje van Gorp: “De tijd dat je als bedrijf zelf bedacht wat goed is voor de burger, is gelukkig voorbij”

Om de woordvoerders, pr-adviseurs en persvoorlichters van Nederland beter te leren kennen, gaat Woordvoerders.nl graag met hen in gesprek. Deze week spreken we met Eefje van Gorp. Zij is woordvoerder bij TenneT, de beheerder van het hoogspanningsnet in Nederland en een groot deel van Duitsland. Terwijl ze in de ICE onderweg is naar haar collega-woordvoerders in Berlijn, vertelt ze ons over de uitdagingen waar ze in haar werk tegenaan loopt. En over het belang van goede woordvoering voor TenneT. “De schop gaat overal in Nederland de grond in. Om daarvoor draagvlak te creëren, moeten we mensen meenemen in wat we doen.”

Lees verder

2021 door de ogen van een woordvoerder

In deze eerste aflevering van de Woordvoerders.nl-podcast blikt Ewout de Bruijn terug op 2021 met:

  • Steffart Buijs – woordvoerder rond de afhandeling van de toeslagenaffaire
  • Maarten Hagg – de vaccinatie-woordvoerder van de Gezondheidsraad en
  • Martijn van der Wind – woordvoerder bij het RIVM

De verhalen van mensen raken direct in het hart.

De interim-professionals van Woordvoerders.nl waren actief als woordvoerder rond de toeslagenaffaire, rond de vaccinatie-adviezen van de Gezondheidsraad en bij het RIVM.

NWO-woordvoerder Poppy Savenije: “Als woordvoerder moet je jezelf zoveel mogelijk overbodig maken”

Woordvoerders.nl wil de woordvoerders, pr-adviseurs en persvoorlichters van Nederland beter leren kennen. Deze week spraken we met Poppy Savenije. Zij was de afgelopen vier jaar woordvoerder en communicatieadviseur bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, de grootste wetenschapsfinancier van ons land. “Ik leer onderzoekers om zélf hun verhaal te vertellen.”

Lees verder

Meer